Lyckoprojektet-

februari 11, 2010

Lyckoprojektet i vår: 8 veckors kurs i personliga lyckostrategier

Sparat under: Nyheter — admin @ 11:46 f m

smiley1

Den 1 Mars drar Lyckoprojektet igång en ny kvällskurs på temat “personliga lyckostrategier”. Kursdeltagarna kommer att under 8 veckors tid testa ett antal olika lyckostrategier i syfte att öka sin känsla av lycka och välbefinnande. Lyckostrategierna är evidensbaserade och framtagna utifrån studier inom ramen för positiv psykologi och kognitiv beteendeterapi. Träffar hålls varje måndag från den 1 Mars till den 26 April på Universitetet 19.00-20.30. Träffarna innehåller blandade moment med både föreläsningar och praktiska övningar. Varje vecka introduceras en ny lyckostrategi tillsammans med övningar som deltagarna sedan testar under den efterföljande veckan. Kursen kretsar huvudsakligen kring Sonja Lyubomirskys bok “Lyckans Verkyg” och kommer vara upplagd på ett mer strukturerat sätt än den studeicirkel som genomfördes förra våren. Antalet platsen till kursen är begränsat till 20, det är först till kvarn som gäller! Du som anmäler dig bör kunna närvara vid de åtta tillfällena som kursen hålls.

Vi som håller i kursen heter Jesper Östman, Lena Werner, Feliks Wallenrodhe och Filip Fors.

Om du vill anmäla dig till kursen, tveka inte att maila: info@lyckoprojektet.com.

OBS! Kvällskursen arrangeras av den ideella organisationen Charity International och ger inga högskolepoäng. Specifik plats för träffarna på Universitetet kommer meddelas till deltagarna i god tid innan kursen börjar.

februari 2, 2010

Föreläsning om Mindfulness: Ons. 10 februari 19.15, Umeå Universitet

Sparat under: Nyheter — admin @ 1:00 e m

 deepriverforest2

Under nästa vecka kommer en grupp psykologistudenter (se nedan) att hålla en öppen föreläsning om mindfulness, eller medveten närvaro som det också kallas. Kortfattat är mindfulness ett förhållningssätt och en teknik som syftar till att vara medveten i detta ögonblick utan att värdera eller döma. Det används mer och mer i klinisk behandling av ångest och depressionstillstånd men det kan också användas av var och en som vill öka sitt välmående.

Vår avsikt är att ge en introduktion till mindfulness, hur det används i terapi och i vardagen och vad som skiljer mindfulness från exempelvis avslappningsövningar. Ni kommer att få en presentation av forskningsstöd, exempel på tillämpningsområden och smakprov på övningar i mindfulness.

Om ni har frågor angående föreläsning maila till: krma0016@student.umu.se.

Välkommen!

Tid och plats:
Onsdag 10 februari 19.15 - 20.30 i Bt101 (bottenplan), Beteendevetarhuset, Umeå Universitet.

MVH
/Morgan Ström, Viktor Åström, Cecilia Bergfors, Kristoffer Månsson och Gustav Wänerstam

Drivs av Wordpress