Lyckoprojektet-

oktober 2, 2009

Vill du bli lyckligare? Deltagare till undersökning i Umeå sökes.

Sparat under: Nyheter — admin @ 9:27 f m

I oktober drar lyckoprojektet i samarbete med lyckoforskaren Armen Doslic igång en studie för att utvärdera effekterna av ett mentalt träningsprogram: ”Mental träning för ett lyckligare liv”. Programmet är utvecklat i samarbete med Skandinaviska Ledarhögskolan (SLH) och idrottspsykologen Fil. Dr. Lars-Eric Uneståhl.

Studiedeltagarna kommer att få testa ett 8 veckors träningsprogram med syfte att öka känslan av lycka och välbefinnande. Träningsprogrammet innehåller avslappningsövningar samt metoder för att förändra känslor, självbilder och målbilder i positiv riktning.

Varje studiedeltagare sköter träningen på egen hand genom att lyssna på guidade övningar via mp3- eller cd-spelare 15 minuter varje dag. Ljudfilerna byts ut en gång i veckan. Påminnelser via e-post kommer att skickas ut varje vecka. En uppföljningsträff hålls den 7 December på Universitetet.

En introduktionsträff med instruktioner för samtliga deltagare hålls på Umeå Universitet, Beteendevetarhuset, sal bt104 den 12 Oktober kl 19.00. Om du är intresserad av att delta i studien, tveka inte att kontakta Filip Fors: filip.fors@soc.umu.se

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget.

Tyvärr, kommentarformuläret är för närvarande avstängt.

Drivs av Wordpress