Lyckoprojektet-

januari 21, 2009

Om Lyckoprojektet

Sparat under: Uncategorized — admin @ 7:26 e m

Välkommen till Lyckoprojektets hemsida! Lyckoprojektet syftar till att sprida information om lyckoforskning och personliga lyckostrategier samt tips på hur strategierna kan tillämpas. Utöver hemsidan hålls  lyckoträffar varannan vecka vid Umeå Universitet, där deltagarna studerar och praktiserar olika lyckobefrämjande strategier. Vi använder oss av den senaste lyckoforskningen med vars hjälp vi prövar olika strategier mellan träffarna.  Sedan berättar och diskuterar vi hur lyckogörat har fortgått.  Det finns inga speciella förkunskapskrav utan alla är varmt välkomna att delta. Vi har studiecirkelträffar varannan måndag våren ut. Se startsidan för mer information om nästa träff.

Just nu utgår vi till stor del från den rysk-amerikanska lyckoforskaren Sonja Ljubomirsky och hennes bok “Lyckans Verktyg”. Boken kan beställas från till exempel Bokus eller Adlibris. Där behandlar hon lyckostrategier från tio olika kategorier som innefattar allt från positivt tänkande till meditation och att vårda relationerna till nära och kära. Läs mer om Lyubomirsky och hennes forskning här:

Vi som håller i projektet heter Jesper Östman och Filip Fors. Filip är doktorand i sociologi och skriver avhandling om lyckoforskning.  Jesper doktorerar i filosofi och skriver om perceptionsfilosofi.

Båda är engagerade i föreningen Charity International - en grupp som verkar för att öka lyckan och minska lidandet i samhället.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget.

Tyvärr, kommentarformuläret är för närvarande avstängt.

Drivs av Wordpress